Jak si v přírodě připravit jídlo bez nádobí a dalších kuchyňských vymožeností? Zálesácké triky pro každého

Oheň v přírodě si rozdělat umíte, ingredience na chutné jídlo s sebou máte, ale co s tím, když nemáte k dispozici žádné nádobí?

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Schopnost připravit si výživné jídlo uprostřed přírody se hodí nejen vojákům v akci, ale i všem ostatním, kteří se chtějí během svého pobytu v přírodě posilnit. Každý si asi dovede představit, jak to udělat, když máte k dispozici nádobí, resp. alespoň ešus. Co ale dělat, pokud žádné nádobí z jakéhokoliv důvodu k dispozici prostě a jednoduše není?

Maso si připravíte na žhavém kameni

Prvním způsobem, jak si v případě absence nádobí pomoci s vařením, je přírodní pánev v podobě hladkého, dostatečně velkého kamene. Ujistěte se, že je kámen čistý nebo ho omyjte vodou, a položte ho tak, aby jej zespodu zahříval oheň. Potom už stačí jen na něj položit maso a dělat to, co byste dělali v kuchyni u pánve.

Vajíčko lze uvařit i v pomeranči

Pomeranč nebo grep, resp. jejich slupku lze využít jako nádobu pro vaření vajíčka. Vydlabejte jí (obsah samozřejmě v ideálním případě zkonzumujte), rozklepněte do slupky vajíčko a tuto improvizovanou misku položte na žhavé uhlíky. Za chvíli bude vajíčko uvařené. Slupka pomeranče vám následně poslouží i jako miska.

iZdroj fotografie: Pixabay

Špízy na klacíku jsou klasika

Zde není co řešit, prostě klasika nejklasičtější. Maso, uzenina, zelenina… to vše lze seřadit na vhodný, do špičky ořezaný klacík a opéct nad ohněm. Stejně jako opékáte buřty, si uděláte i špízy. Nejste-li zrovna člen speciální jednotky na misi a o opékání špízů v přírodě víte předem, kousky masa si předtím doma naložte.

Kouzlo alobalu tkví v jednoduchosti

Další jednoduchý způsob vaření na ohništi bez nádobí je založený na použití alobalu. Jednoduše do něj zabalte ingredience (může jít o maso, zeleninu, ale klidně i ananas nebo jiné ovoce, které si chcete připravit v teplé podobě) a pevně zabalený „balíček“ položte na žhavé uhlíky. Chvíli vydržte a večeře je hotová.

iZdroj fotografie: Pixabay

Vejce se slaninou v papírovém sáčku

Na závěr jedna specialita. Výborné vejce se slaninou lze připravit dokonce i v klasickém papírovém sáčku. Spodní část papírového sáčku je nejprve potřeba potřít sádlem ze slaniny. Poté je možné nalít syrová vejce do sáčku a propíchat špejlí horní část sáčku. Sáček potom několik minut opékejte na mírném ohni a vajíčka jsou hotová.

Zdroj: Wonder How To

Diskuze Vstoupit do diskuze
113 lidí právě čte
Zobrazit další články
Události247.cz
Události247.cz
Lidem teprv teď začne téct do bot. Operátoři se rozhodli, že jim zdraží volání
VědaŽivě.cz
VědaŽivě.cz
Vědci zjišťovali, která psí rasa je nejchytřejší. Jako vzorek posloužilo 1 002 psů 13 plemen
JakZdravě.cz
JakZdravě.cz
Co je potřeba vědět o Crohnově chorobě: Zdraví může poškodit víc než srdeční infarkt, kouření zhoršuje příznaky
adbz.cz
adbz.cz
Chemikálie jsou zbytečné. Ucpaný záchod se dá uvolnit pomocí obyčejného pytle na odpadky